Η εμπειρία του Sebastian, παραγωγού ταινιών από τη συμμετοχή του στο Erasmus For Young Entrepreneurs | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Η εμπειρία του Sebastian, παραγωγού ταινιών από τη συμμετοχή του στο Erasmus For Young Entrepreneurs

Ο Sébastien Aubert ξεκίνησε την καριέρα του το 2008, με τη δημιουργία της Ad Astra Films,
μια εταιρεία παραγωγής και διανομής που με έδρα τις Κάννες. Η πρώτη παραγωγή του, The Danaides’ Barrel, που γυρίστηκε στην έρημο του Μαρόκου, παρουσιάστηκε σε περισσότερα από 50 διεθνή φεστιβάλ.
Ο Sébastien έμαθε πολλά για την παραγωγή ταινιών στην προσπάθειά του να γυρίσει τη δική του ταινία. Χωρίς εμπειρία στον τομέα ή σχετικής κατάρτισης έκανε λάθη που θα μπορούσε να είχε αποφύγει εάν είχε την καθοδήγηση και την υποστήριξη ενός επιτυχημένου παραγωγού ταινιών.Ο Sébastien θυμάται, επίσης, τις δυσκολίες που συνάντησε στην προσπάθειά του να δικτυωθεί με σημαντικούς ανθρώπους του κλάδου.
«Εγώ σιγά-σιγά δημιούργησα το δικό μου δίκτυο, αλλά ήμουν ακόμα πολύ μακριά από το να είναι μέρος του κόσμου του κινηματογράφου. Δουλεύοντας με ένα επιτυχημένο παραγωγό κατάφεραν να ανοίξουν οι πόρτες και να δημιουργήσω επαφές με ανθρώπους του χώρου που θα μου έπαιρνε χρόνια για να αναπτύξω μόνος μου», δήλωσε ο Sébastien.
Η ανταλλαγή στο Βερολίνο βοήθησε τον Sébastien να αυξήσει την κατανόησή του για το μηχανισμό χρηματοδότησης του κλάδου, να έρθει σε επαφή με ανθρώπους κλειδιά του χώρου του κινηματογράφου και να βελτιώσει τις δεξιότητες επικοινωνίας του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο marketing της επιχείρησής του.
Μετά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ο Sébastien έχει δημιουργήσει αρκετές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων ντοκιμαντέρ για μουσική σκηνή των Βερσαλλιών, «Lost in Versailles», κατάφερε να αυξήσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών της επιχείρησής του κατά 20% και προσέλαβε νέους υπαλλήλους.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ίδρυσε μια ισχυρή εταιρική σχέση με επιχειρηματίες της χώρας υποδοχής του, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητές του στις Κάννες.
“Η σκηνοθεσία είναι μια ανταγωνιστική επιχείρηση. Χωρίς τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs και την υποστήριξη του επιχειρηματία υποδοχής μου, δεν θα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους στην κινηματογραφική βιομηχανία, οι οποίοι με βοήθησαν να αναπτύξω περαιτέρω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα “

Δείτε περισσότερα για το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=el