Συμμετοχή της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομικών εφαρμογών «European Satellite Navigation Competition» (ESNC 2015) | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Συμμετοχή της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομικών εφαρμογών «European Satellite Navigation Competition» (ESNC 2015)

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομικών εφαρμογών που χρησιμοποιούν δορυφορικές τεχνολογίες, «European Satellite Navigation Competition» (ESNC 2015). Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) με σκοπό την βράβευση των καλύτερων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών καινοτομιών που βασίζονται στην χρήση των δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.

Ο ΣΕΚΕΕ με την δράση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση, διάδοση και υποστήριξη καινοτόμων ιδεών που θα αναδειχθούν μέσα στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον από τους φοιτητές και ερευηντές του ιδρύματός σας ενισχύοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούμε να ανοίξουν περαιτέρω δυνατότητες αναγνώρισης της νεανικής δημιουργικότητας και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ικανότητά τους να αναπτύξουν επιχειρηματικές καινοτομίες.
Στον περσινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 434 προτάσεις από 44 χώρες. Τέσσερις ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν συνολικά, δημιουργώντας ιδιαίτερη αίσθηση στους διοργανωτές και στους παρευρισκόμενους καθώς η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα για πρώτη φορά. Η εφαρμογή που προκρίθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα “YOOR – Exchanging Experiences”, με δημιουργούς τον Φίλιππο Μπεβεράτο και τον Jean-Robert Malandra (www.yoor.eu) έλαβε σημαντική διάκριση – καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο σύνολο – στις εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες δορυφορικής πλοήγησης σε κινητές συσκευές. Παρέχει ενημέρωση και επικοινωνία των ιστιοπλόων, τουριστών και ταξιδιωτών της θάλασσας, και έχει ως στόχο να αναδείξει τους ενδιαφέροντες μικρούς – και συχνά άγνωστους – θαλάσσιους προορισμούς στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Στο ESNC 2015 μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις (νεοφυείς και υφιστάμενες), επιστημονικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και ανεξάρτητα πρόσωπα. Τα τελευταία 11 χρόνια οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 8.200.
Η πρόταση που θα διακριθεί ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές, θα συμμετάσχει στο διεθνές τμήμα του διαγωνισμού με συν-διαγωνιζόμενους τους αντίστοιχους νικητές του ESNC 2015 από άλλες χώρες.
Το ESNC 2015 διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το Anwendungszentrum GmbH, Oberpfaffenhofen (AZO) (German Center of Applications), σε συνεργασία με φορείς από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την διεξαγωγή του σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 30/06/2015.

Για πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό σκέλος και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.greece.esnc.eu

Η ελληνική συμμετοχή διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ,) σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο και συντονίζει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου LDA, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α.), το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (Ε.Κ.ΧΑ.) και την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ).