Ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition

Ξεκίνησε επίσημα η περίοδος αιτήσεων για το MITEF Greece Startup Competition 2016, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece. Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και να διερευνήσουν συνεργασίες, που θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων καθώς και η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους. Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία στάδια:

  1. Προκαταρκτικό στάδιο: Οι αιτήσεις στο διαγωνισμό, που γίνονται μέσω της πλατφόρμας mitefcompetition.org/greece, έχουν ξεκινήσει από τις 28 Οκτωβρίου, 2015 και λήγουν στις 20 Δεκεμβρίου, 2015. Τον Ιανουάριο, 2016, μια ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις, θα παρέχουν σχόλια στους συμμετέχοντες και θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες, που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.
  2. Δεύτερο στάδιο: Από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο, 2016, σύμβουλοι και μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις 25 επιλεγμένες ομάδες. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing, Επικοινωνία, Οικονομικά, Φορολογία. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς συνεργάτες του MITEF Greece και θα έχουν στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων τους. Στη συνέχεια μια μικρή ομάδα κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιλέξει τις 10 επικρατούσες ομάδες που θα περάσουν στον τελικό γύρο. Η διαδικασία επιλογής θα περιλαμβάνει ζωντανές παρουσιάσεις στα μέλη της κριτικής επιτροπής.
  3. Τελικό στάδιο: Στα τέλη Ιουνίου, 2016 θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού. Οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν ζωντανά τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώπιον της κριτικής επιτροπής καθώς και ενός ευρύτερου κοινού που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν οι τρεις τελικοί νικητές για το 2016.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να συμβουλευτούν τα Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων καθώς και τους Όρους & Προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Πηγή: www.epixeiro.gr