Οι ομάδες που βραβεύθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Οι ομάδες που βραβεύθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Στην ειδική εκδήλωση Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 9:00, στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘέΑ), στην οδό Κεφαλληνίας 45, 11257 (Αθήνα – Πλ. Αμερικής) ανακοινώθηκαν οι βραβευθείσες ομάδες ως εξής:

Κοινότητα Α (Φοιτητές/φοιτήτριες ή απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου) ανά Θεματική Κατηγορία

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα Aegean 4 you To Βόρειο Αιγαίο στο πιάτο σας! κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Αγροτική Ανάπτυξη – Διατροφή – Υγεία – Εκπαίδευση».
Η ομάδα αποτελείται από την κα Βασιλική Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής, την κα Βασιλική Πασαλίδη, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής, τον κο Βύρωνα Μπουζέλο, φοιτητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής και τον κο Νικόλαο Μπρόκο, φοιτητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής.

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα Greco κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές».
Η ομάδα αποτελείται από την κα Αλεξία Μελλίδη, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής, την κα Μαριάννα Σταθοπούλου, απόφοιτη του ΠΜΣ Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού του ΤΔΕ Παν. Αιγαίου και τον κο Νίκο Μίζερο, απόφοιτο του ΠΜΣ ΜΒΑ του ΤΔΕ Παν. Αιγαίου.

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα You and the City (Εσύ και η πόλη) κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Τουρισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον».
Η ομάδα αποτελείται από την κα Χαρά Καλεμάκη, φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα Smartups κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες – Διακυβέρνηση – Κοινωνία».
Η ομάδα αποτελείται από τον κο Ιωάννη Κωνσταντινίδη, φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, τον κο Χρήστο Σωτηρέλη, φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, τον κο Ζαχαρία Μιτζέλο, φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων και τον κο Αριστοτέλη Καλπακίδη, φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών – Κατεύθυνση Μαθηματικών.

Κοινότητα Β (Νέοι και νέες που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, έχουν γεννηθεί από
το 1980 και μετά ) ανά Θεματική Κατηγορία

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) ‘’ΙΠΠΟΛΥΤΗ’’ Ηλεκτρονικό Κατάστημα ‘’www.handmadeflavours.gr/eu’’ κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Αγροτική Ανάπτυξη, Διατροφή – Υγεία, Εκπαίδευση».
Η ομάδα αποτελείται από την κα Μαρία Μοναστηριώτη .

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα «Κάσος: Tα μονοπάτια του σιταριού. Ιστορία, Τεχνολογία, Καινοτομία…» κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον».
Η ομάδα αποτελείται από την κα Καλλιόπη Κουτλάκη, την κα Κωνσταντίνα Κουτλάκη και τον κο Βασίλη Διαμαντίδη .

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα inHomeCare κατέλαβε την 1η θέση στη θεματική περιοχή «Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες – Διακυβέρνηση – Κοινωνία»
Η ομάδα αποτελείται από την κα Κωνσταντινιά Αθανασίου.

Το Βραβείο Δημοφιλίας με βάση την αποδοχή του κοινού στο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού, που πληρούσε τα ελάχιστα κριτήρια έλαβε η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα Aegean 4 you To Βόρειο Αιγαίο στο πιάτο σας! και αποτελείται από την κα Βασιλική Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής, την κα Βασιλική Πασαλίδη, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής, τον κο Βύρωνα Μπουζέλο, φοιτητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής και τον κο Νικόλαο Μπρόκο, φοιτητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων κ Διατροφής.

Τέλος, υπήρξαν τρεις προτάσεις που διακρίθηκαν (με υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση), αλλά έχουν ήδη κάνει έναρξη της επιχείρησης τους, ως εκ τούτου η Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε ότι δε θα βραβευθούν αλλά έγινε για αυτές ειδική μνεία στην τελετή απονομής και έλαβαν σχετικό έπαινο από τη Δ.Α.ΣΤΑ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως εξής:
• Η ομάδα της κας Μαρουλίας Ζώρζου με την επιχειρηματική ιδέα «Υπηρεσία ανακάλυψης εκδηλώσεων τελευταίας στιγμής με χρήση geolocation/GirApp Innovations Ltd.» έλαβε τιμητικό έπαινο στη θεματική περιοχή «Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον» της Κοινότητας Α.

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα «Weddome το Social Network του γάμου σας από τη LightBuzz» έλαβε τιμητικό έπαινο στη θεματική περιοχή «Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες – Διακυβέρνηση – Κοινωνία» της Κοινότητας Β που αποτελείται από την κα Γεωργία Μακούδη, τον κο Γιώργο Καρακατσιώτη και τον κο Βαγγέλη Πτερνέα.

• Η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα «Marine.travel – Θαλάσσια εμπειρία με καιρικές προβλέψεις και σημεία ενδιαφέροντος!» έλαβε τιμητικό έπαινο στη θεματική περιοχή «Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον» της Κοινότητας Β καθώς και τιμής ένεκεν βραβείο επειδή συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις ομάδες του Διαγωνισμού και από τις δύο κοινότητες. Η ομάδα αποτελείται από τον κο Θάνο Παράσχο, τον κο Άγγελο Πεθεριώτη, τον κο Μάριο Ανδρεόπουλο και τον κο Αντώνη Χαλκιόπουλο.