Digital Gate: Διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο χώρο του αεροδρομίου | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Digital Gate: Διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο χώρο του αεροδρομίου

Ένα νέο διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και όλης της αεροδρομιακής κοινότητας, ανακοίνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.
Ο διαγωνισμός The Digital Gate πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), ενώ υποστηρίζεται από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως Microsoft, IBM, Cisco, SAP, Sita, UniSystems/IQbility και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ΕΙΠ / ΕΕΔΕ, ELTRUN, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ, HEPIS.
Το The Digital Gate είναι ουσιαστικώς ένα 8μηνο πρόγραμμα «εκκόλαψης» επιχειρηματικών ιδεών που σχετίζονται με τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του αεροδρομίου.
Οι επιχειρηματικές ομάδες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια προετοιμασίας σε θέματα παραγωγής καινοτόμων ιδεών (idea generation techniques) και ανάπτυξης πρωτοτύπου (prototype development) και στη συνέχεια σε μια τριήμερη εκδήλωση (Challenge) κατά την οποία θα εξελίξουν το prototype με τη βοήθεια εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων και μεντόρων. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και θα αξιολογηθούν από μία επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς του χώρου της πληροφορικής, των μεταφορών και του τουρισμού. Από αυτή την εκδήλωση θα
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 1 έως 3 άτομα και απευθύνεται σε όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και σε νέους ανθρώπους έως 35 ετών που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία, προώθηση και εμπορική αξιοποίηση εφαρμογών.
Ενδεικτικοί τομείς δραστηριοποίησης τους οποίους αναζητά ο διαγωνισμός είναι:
– Διευκόλυνση και βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τα μέλη της κοινότητας του αεροδρομίου (επιβάτες, εργαζόμενοι, επισκέπτες, επιχειρήσεις, κ.α.).
– Εξατομίκευση υπηρεσιών και συστήματα συστάσεων
– Δυναμική επιλογή των κατάλληλων μέσων επικοινωνίας
– Αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social networking)
– Προσαρμογή των υπηρεσιών στην τοποθεσία του επιβάτη στο αεροδρόμιο (location-based services)

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού διαρθρώνεται ως εξής:
– 30 Ιουνίου: Α’ Φάση – Λήξη Υποβολής προτάσεων
– 1 Ιουλίου – 15 Ιουλίου: Αξιολόγηση
– 15 Ιουλίου: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Α’ φάσης – Έναρξη Β’ φάσης
– 20 Ιουλίου: Workshop προετοιμασίας σε θέματα παραγωγής καινοτόμων ιδεών (idea generation techniques) και ανάπτυξης πρωτοτύπου (prototype development)
– 1-3 Οκτωβρίου: Airport Innovation Challenge Event: Τριήμερη εκδήλωση με τη συμμετοχή μεντόρων/ εμπειρογνωμόνων για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας
– 3 Οκτωβρίου: Τελική αξιολόγηση/ Απονομή Βραβείων – Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Β’ φάσης – Έναρξη Γ φάσης
– 5 Νοεμβρίου: Τελετή απονομής βραβείων
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα: http://thedigitalgate.gr/