Σεμινάριο Ερμούπολης 2015 με θέμα την αλυσίδα ανάπτυξης καινοτομιών | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Σεμινάριο Ερμούπολης 2015 με θέμα την αλυσίδα ανάπτυξης καινοτομιών

Η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG (www.infostrag.gr) του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ (www.liee-ntua.gr) θα πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΝΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Ιουλίου έως την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 στην Αίθουσα «Παρθενών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου)

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετάσχετε, θα σας παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής

Θα μας διευκόλυνε να συμπληρώσετε και τις μέρες και ώρες που θα παρευρεθείτε για να έχουμε μια εικόνα για τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε ενότητα.

Οι θεματικές ενότητες έχουν τους ακόλουθους τίτλους:

1) Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Αναγκαιότητα ή Πολυτέλεια? [Παρασκευή 10 Ιουλίου, 10:00 – 13:30]

2) Innovative Entrepreneurship: Promising New Ventures (in English) [Παρασκευή 10 Ιουλίου, 18:00 – 21:30]

3) «Έξυπνες» Πόλεις (Smart Cities) [Σάββατο 11 Ιουλίου, 10:00 – 13:30]
4) «Υπάρχει και ποιος ρόλος για το κράτος στην προώθηση της τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης;  H διεθνής και ελληνική εμπειρία» – Συζήτηση με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου της Mariana Mazzucato «Το Επιχειρηματικό Κράτος» από τις Εκδόσεις Κριτική [Σάββατο 11 Ιουλίου, 18:30 – 21:30]

5) Συμπεράσματα Σεμιναρίου: Γενική Συζήτηση  [Κυριακή 12 Ιουλίου, 10:30 – 12:30]

Επίσης, μπορείτε να δείτε Προτεινόμενα Ξενοδοχεία, στα οποία μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο στις τιμές που αναγράφονται αφού αναφέρετε ότι έρχεστε για το σεμινάριο.

Για τα εισιτήρια μετάβασης έχετε και τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με το Πρακτορείο «Βασιλικός» στη Σύρο  (τηλ. 2281084444, e-mail vassilikos@syr.forthnet.gr) και αναφερόμενοι στο σεμινάριο να τα ρυθμίσετε.