egg – enter*grow*go Νέες υποβολές- 3ος κύκλος μέχρι 31 Μαρτίου 2015 | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

egg – enter*grow*go Νέες υποβολές- 3ος κύκλος μέχρι 31 Μαρτίου 2015

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «egg – enter*grow*go» διοργανώνεται από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε.» και τη μονάδα Corallia του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Αθηνά – Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης». Το Πρόγραμμα egg αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων. Απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια πρωτότυπη ιδέα που ενδεχομένως καλύπτει μια ανάγκη ή αξιοποιεί μια ευκαιρία μιας ικανοποιητικού μεγέθους αγοράς και διαθέτουν το ζήλο να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη».

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα egg αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working), παρέχοντας για ένα έτος, όσο και η συνολική διάρκεια της φάσης grow, μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν και επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου, μιας αρχικής ιδέας, σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.

Το Πρόγραμμα απαρτίζεται αφενός από το διαγωνιστικό μέρος του και αφετέρου από τη φάση συμμετοχής-υλοποίησης υπό τη στενή έννοια του όρου. Ειδικότερα:

  • enter (η διαγωνιστική φάση ένταξης):
  • grow (η φάση μετατροπής της «ιδέας» σε πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία)
  • go (η φάση του επιχειρηματικού άλματος)                                                                                                                                        Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.theegg.gr/