Σταυρούλα Νικηφόρου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Τμήματος Μαθηματικών | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Σταυρούλα Νικηφόρου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Τμήματος Μαθηματικών

Από 1 έως 5 Ιουλίου 2013 συμμετείχα στο 2ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Χίο. Οι εντυπώσεις μου από τη συμμετοχή μου αυτή ήταν εξαιρετικές .
Αρχικά, οι διαλέξεις των καθηγητών/τριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των προσκεκλημένων εισηγητών/τριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ήταν σημαντικές και άκρως ενδιαφέρουσες, αφού η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα αποτελούν δύο από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους για την ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο εθνικής οικονομίας όσο και στο επίπεδο της επιχείρησης .
Οι διαλέξεις δεν στηρίζονταν απλά σε μια εννοιολογική παράθεση γνώσεων αλλά σε μια πιο διαδραστική διάλεξη αφού ότι μαθαίναμε το εφαρμόζαμε στην πράξη μέσω των εργαστηρίων όπου χωρισμένοι σε ομάδες εργαζόμασταν για την ανάπτυξη της ιδέας μας. Όλοι οι συμμετέχοντες (οι φίλοι μου πλέον) ήμασταν από διαφορετικά τμήματα και βαθμίδες εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,διαφορετικές προσωπικότητες που ο καθένας μας συνέβαλλε με τις δικές του ιδέες και γνώσεις από το αντικείμενο σπουδών του .
Με τα παιδιά αυτά ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε θέματα που είχαν να κάνουν με τις ιδέες μας στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου αλλά και γενικά σε διάφορα θέματα για τα μελλοντικά μας σχέδια περιηγηθήκαμε στην Χώρα της Χίου, επισκεφτήκαμε αξιοθέατα και τοπικές επιχειρήσεις όπου είδαμε πως συνδέεται η παράδοση, τα τοπικά προϊόντα καινοτομία και η επιχειρηματικότητα. Μέχρι και σήμερα έχουμε φιλικές σχέσεις, συζητάμε για αυτήν την αξέχαστη εμπειρία καθώς επίσης και το πως θα καταφέρουμε την ιδέα μας αυτή να την υλοποιήσουμε.
Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην οργάνωση του 2ου Θερινού Σχολείου που ήταν άρτια σε όλους τους τομείς από το χώρο φιλοξενίας, τη μετακίνηση μας, μέχρι και την μετέπειτα επικοινωνία μας για την ολοκλήρωση των τελευταίων διαδικαστικών.

Εάν θα μπορούσα να περιγράψω την συμμετοχή μου στο 2ο Θερινό Σχολείο με τρεις λέξεις θα ήταν :
ΓΝΩΣΗ – ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΑΞΗ