Αλέξιου Ιωάννης & Χονδρομπίλας Γεώργιος, Προπτυχιακοί φοιτητές Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων | Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Search on pages

Αλέξιου Ιωάννης & Χονδρομπίλας Γεώργιος, Προπτυχιακοί φοιτητές Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ακόμα μία φορά για τη μοναδική εμπειρία που μας χαρίσατε στο 2ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Για εμάς ήταν αυτό που μας γέμισε με πάθος και δύναμη να ξεδιπλώσουμε την ιδέα μας και να μάθουμε πως σκέφτεται η αγορά.Πέρα από την οργάνωση και το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τους συναδέλφους μας στο σχολείο, που μας χάρισαν υπέροχες στιγμές και δημιούργησαν το ιδανικό κλίμα παρέας, ομαδικής συνεργασίας και παραγωγής γνώσης, μάθαμε και δουλέψαμε πάνω στα τα βασικά πράγματα που συνθέτουν την επιχειρηματικότητα.
Καταφέραμε και μάθαμε σε 5 μέρες τι θα πει επιχειρηματικότητα, τους κινδύνους της και πως μπορούμε να προστατευτούμε. Μιλήσαμε με Καθηγητές, Επιχειρηματίες και γενικά ανθρώπους ειδικούς με την επιχειρηματικότητα, που μέσα από την σωστή καθοδήγησή τους, είδαμε τι είναι το επιχειρηματικό μοντέλο καθώς και πως μπορούμε να συνθέσουμε το δικό μας πάνω στην ιδέα μας. Δεν μείναμε στις διαλέξεις, ήρθαμε σε επαφή με παραγωγικές μονάδες και ξεκινήσαμε τα πρώτα στάδια υλοποίησης των ιδεών μας ενώ μάθαμε να παρουσιάζουμε σωστά τις ιδέες μας. Τέλος βιώσαμε οι ίδιοι το ρίσκο της απόφασης στην διοίκηση εικονικών επιχειρήσεων μέσα από ειδικό λογισμικό προσομοίωσης.
Ίσως στην αρχή όλα αυτά να ακούγονται πολλά, δύσκολα και δυσνόητα. Αλλά όταν έχεις στο μυαλό σου την επιτυχία, δουλεύεις σκληρά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει για ότι έκανες. Ενώ αν κάποιος νομίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να μάθει τι είναι επιχειρηματικότητα, η απάντηση είναι amat victoria curam*. Έτσι φτάνει κανείς στην επιτυχία.
*amat victoria curam (λατινικά) : Η νίκη αγαπά την προετοιμασία
Ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρατε.